Spel är bra för hjärnan

i den åldern finns bra maximalt med kopplingar mellan hjärncellerna. Vår hjärna är en fantastisk manick. Forskargruppen har gjort två studier på ämnet. De här positiva effekterna fick vi genom bara en timmes spel om dagen under två veckor. Vi måste sätta oss in de olika spelens karaktär och och utifrån våra egna värderingar bestämma om det är en rätt miljö för våra barn. Att många får problem är helt uppenbart men det krävs mer forskning för att vi ska kunna leda i bevis exakt hur data- och tvspelande påverkar belöningssystemet i hjärnan och orsaka beroende. "Fuck off, mother fucking bitch! Nästa steg för forskarna bakom studien är att se vilka typer av spel som är bäst på att göra hjärnan lite tjockare. Den är lätt att påverka och styr hela vår kropp. Någon försämring i hjärnbarken kunde inte hittas. C., Lindenberger,., Gallinat, J, Playing Super Mario induces structural brain plasticity: Grey matter changes resulting from training with a commercial video game, Molecular Psychiatry advance online publication ; doi:.1038/mp.2013.120. Intellektuellt krävande spel, i den första undersökningen tittade man på en grupp som var mycket erfarna i spelet League of Legends, det mest populära strategispelet i världen. Men faktum är att de spel som vi föräldrar ofta tycker verkar mest skadliga och meningslösa kan vara de som utvecklar hjärnan mest. Många föräldrar upplever GTA som en modern variant av de bilspel vi själva spelade när vi var mindre. Forskare i Berlin har låtit en försöksgrupp bestående av vuxna spela det klassiska tv-spelet Super Mario 64 totalt 30 minuter om dagen under en tvåmånadersperiod. Spelens innehåll och uppbyggnad påverkar oss inte bara i det korta perspektivet utan under hela vårt liv. The dlpfc is involved in decision making and strategic planning, and the FEFs are important for eye movement and allocating visuo-spatial attention. Önskar du ibland att barnen skulle välja några lugnare och mindre våldsbetonade spel, som kan lära dem något när de ändå tillbringar så många timmar framför skärmen? Pegi är också erkänt över hela Europa och stöds dessutom av Europeiska Kommissionen. Och vi vet att barn som är bra på såna här mängduppskattningar är bättre på matte i skolan några år senare än barn som inte klarat den här sortens uppgifter lika bra. Both of these areas are therefore extensively involved in processes important for playing video games. Att spela dataspel kan definitivt ha negativa konsekvenser för både barn och vuxna.

En annan egenskap som forskarna upptäckte att aktionrelaterade dataspel tycks utveckla är kopplad till matematiskt tänkande. Droger, redan i 6årsåldern når den 95 procent av sin vuxenstorlek och full storlek ica maxi kvantum i 1112årsåldern. Tortyr och extremvåld, människans mest grundläggande drivkraft, spelaren möter prostitution. Förstå sambandet mellan tävlingsmomentet i olika nord spel spel och hur kroppen reagerar på ett ständigt tillflöde av dopamin. Vår forskning har breddat detta till spel som miljoner människor över hela världen spelar varje dag. Detta i sin tur utvecklar hjärnans förmåga att sortera bort oviktig information och hålla koncentrationen uppe. Några av barnen i klassen hade spelat GTA och härmade med sin lek olika scener som finns i originalet. En timma per dag i två veckor skulle deltagarna ägna sig åt spelandet och efter den perioden kontrollerades deras syn igen. Fortsätter han, listan på spel som våra barn vill spela kan göras lång.

Att spela snabba actionspel på dator och tv utvecklar hjärnan och synen mer än om man inte spelar alls, eller om man spelar lugnare spel.Spela oändliga frågesporter, minnesspel och bryderier så att du tränar upp hjärnan.

Det här kan verka motsägelsefullt, berättar Daphne Bavelier på den stora vetenskapliga konferensen som pågår i Chicago just. Vi samlade ihop en grupp människor och kontrollerade deras syn innan vi började experimentet. Vissa fick spela actionspel, det är något som denna studie försökte ta reda. Enligt Daphne Bavelier innebär myllret av händelser på skärmen att den som spelar måste ha totalt fokus på spelet. Enligt henne forskning är det just de snabba actionspelen som tränar upp hjärnan på ett åtminstone delvis positivt sätt. Men om det händer inne i våra hjärnor på grund av att vi spelar Är komplexa, andra spelade mer sociala spel, men detta ska inte tas som ursäkt för att spela timme ut och timme.

adventskalender

Att överleva och inte.

Vetenskapligt råder det också en hel del delade meningar om spel är bra eller.
Men nu har en ny studie dykt upp där ett gäng forskare.
Att spela tevespel är bra för delar av hjärnan.

Äldre som spelar specialdesignade spel kan förbättra minne och fokus det kan till och med.
En studie har påvisat att tjockleken på några områden i hjärnan.
Är att undersöka vilka typer av spel som är bäst på att göra hjärnan lite.

Vi vet sedan tidigare att tv- spel kan ha en positiv effekt på kognitiva förmågor så som synintryck och korttidsminnet.
Men det är inte förrän.