Gratis rådgivning arbetsrätt

rättsfallen, lagändringar och andra viktiga nyheter för ditt område. Tacksam för svar, svar: Hej! Med vänliga hälsningar, Emanuel Bergquist, projektledare för Juristjouren Uppsala. Nyhetsbreven är mycket uppskattade och flera kunder använder dem som underlag vid veckomöten.m. Hos oss får du ett gott bemötande öppettider av våra kunniga rådgivare, som ger dig väl genomarbetade svar på dina juridiska frågor. Just nu så har vi tyvärr haft svårt att få ihop tillräckligt med rådgivare. Infosoc Quality, vårt systerföretag Infosoc Quality tillhandahåller bl a program för kvalitetsmätning, journalsystem och avvikelserapportering. Vi på Lawline har lite svårt att tolka Er fråga. Finns det kollektivavtal gäller inte längre reglerna i LAS. Under rabatt fliken, råd och tips publicerar våra rådgivare information om vanligt förekommande juridiska problem. Tveka inte att kontakta oss med dina juridiska frågor. Våra rådgivare är studenter på juristprogrammet vid Uppsala Universitet som arbetar ideellt med att besvara frågor från allmänheten. Väljer du att inte dyka upp de sista två månaderna kan det ses som arbetsvägran som leder till att du inte har rätt att få ut lön för den perioden men det kan även leda till avsked.

Gratis rådgivning arbetsrätt. Nordea betalning itunes

Har arbetsgivaren och facket kommit överens om att det ska vara 3 månaders uppsägningstid från arbetstagarens sida så är det 3 månader som gäller. Läs mer om Juristjouren och hur vi arbetar med att besvara dina frågor under fliken. Arbetsrättsjouren, i detta fall är det kollektivavtalet och inte lagen som är gällande. Leder din arbetsvägran till att företaget inte kan rulla på som tidigare utan skadas av din frånvaro kan du bli skadeståndsskyldig för den mobil ekonomiska skada du orsakat på företaget.


Krigsspel pc gratis Gratis rådgivning arbetsrätt

För gratis oss är det viktigt att ge tydlig och konkret hjälp som du rådgivning verkligen har nytta. Varje rättsdatabas innehåller kommenterade rättsfall, vi kan ge dig ytterligare information om våra program samt visa dig hur de fungerar. Vi beklagar att vi inte kan hjälpa er under tiden. Men kommer ni inte överens så är det de redan utsatta reglerna som gäller. Vi tackar för många bra frågor så hörs vi igen till hösten. Vi jobbar med att försöka få igång verksamheten igen till hösten. Fråga en juriststudent, besök gärna deras hemsida, arbetsgivaren betalar ut lön mot att du arbetar. Infosoc erbjuder juridiska rättsdatabaser inom 18 olika områden klicka på bilderna nedan för att läsa mer om dem. Därför kan Juristjouren för närvarande inte erbjuda någon rådgivning.

Finns det kollektivavtal på arbetsplatsen är det det som gäller.Jag har varit anställd under ett par år och har nu sagt upp mig.

Det enda du behöver göra är att ta hjälp!

Vi på Lawline har lite svårt att tolka Er fråga.
Olika regler avseende statliga och privata företag, banker eller olika föreningar.

Hej Jonas Ok, men vad händer med de semesterdagar som tjänats in under provanställningen?
Betalas de ut på en slutlön och sedan börjar min "nya" anställning?
Vi på Juristresursen hjälper dig med smått som stort och vi hjälper dig snabbt och gratis.

Vi lägger stor vikt vid att ge dig utförlig och tydlig hjälp!
Juristjouren Uppsala erbjuder kostnadsfri rådgivning inom samtliga rättsområden utom skatterätt.
Våra rådgivare är studenter på juristprogrammet vid Uppsala.